Tuesday, May 4, 2010

Minyak Hitam/Enjin keluaran terbaru dari ProRide by Sapura

Minyak enjin keluaran terbaru Proride kalau xsilap aku baru dilancar bulan march..yang menariknya, keempat2 produknya lulus latest dan highest piawai API (American Petroleum Institute) iaitu API SM.Sama seperti produk terkemuka P*******...More info about API SM click HERE.


dan, aku baru pas servis keta Myvi bini aku guna ProRide Semi Syn SAE 10W40 API SM dan hasilnya

memuaskan sama seperti minyak enjin aku dulu iaitu Pennzoil Platinum 10W40 API SM yang aku beli rm85.Mungkin kerana specnya sama dan kualitinya sama, bezanya ProRide lebih murah.


Pasni aku nk try servis keta kancil aku yang baru pas top overhaul, pas top overhaul pun masih lagi temp naik...pasni kite tengok camne plak ye guna minyak itam ProRide 20w50...


Sebelum ni, aku xpernah kisah pun pasal minyak itam ni...aku ingat sume same je...jadi aku listkan kenapa pentingnya minyak itam ni.Minyak Itam ni adalah ibu atau tulang blakang kepada:


1. Jimat Minyak
2. Performance Enjin
3. temp enjin
4. Kebersihan enjin
5. Penjagaan enjin supaya tahan lama (Excellent wear, rust & corrosion protection)


sume ni berlaku pas aku kena top overhaul sebab sebelum ni kancil aku pakai minyak murah je..hamekk kau..kena nak dekat seriban...


jadi, terimalah Minyak Enjin ProRide terbaru dengan BEST PRICE yang aku tawarkan..untuk senarai jenis Engine Oil yang dijual click -->PRORIDE ENGINE OIL


~ Best Performance - Best Price - What Else?? ~

List of Items Sapura ProRide (previously known as Pro-Ride or Sapura Leda) : 
1. Shock Absorber - Standard/Sport
2. Spring - Standard/Sport
3. Engine Oil API SM - Semi Synthetic/Mineral
4. Performance Brake Pad
5. Performance Disc Brake

3 comments:

PopSofia said...

Sungguh puas ati ngan minyak semi syn 4 Liter..memang rase pickup naik bukit ampang,xpayah nk off aircond dah.Tp yang pelik minyak lambat pulak turun 1 bar..

edy said...

Kalau kancil pakai enjin l6...minyak ape yg sesuai ye...kalau pakai semisyntetic 10-30 proride..ok x
0123696725

edy said...

Kalau kancil pakai enjin l6...minyak ape yg sesuai ye...kalau pakai semisyntetic 10-30 proride..ok x
0123696725

Post a Comment