Wednesday, June 9, 2010

New Spring Lowered Viva Now Available

Now available.
Spring ProRide by Sapura. Warranty 1 year. High Performance. Sporty color dan performance yang mengagumkan. More about price details Spring, Absorber and Engine Oil, Click here 




More topics about Absorbers, Spring and Suspensions:

- History of Sapura Leda and connection with ProRide Suspension
- Difference between Standard (Normal Stroke) and Performance (Short Stroke) absorbers
- List of Sapura ProRide Absorbers and Why ProRide?
- List of Sapura ProRide Springs and Why ProRide?

List of Items Sapura ProRide (previously known as Pro-Ride or Sapura Leda) : 
1. Shock Absorber - Standard/Sport
2. Spring - Standard/Sport
3. Engine Oil API SM - Semi Synthetic/Mineral
4. Performance Brake Pad
5. Performance Disc Brake

7 comments:

Viva said...

mmg DA BEST PERFORMANCE la.. masuk kat viva full passenger + full load + standard oem absorber x sagat pun.. mmg impress gila.. cornering lak mmg mantap dan best, xd rasa mcm nk terbalik sgt dah.

waiting for viva sports absorber lak ;)

Kapten said...

Thanx bro sebab sudi spend time utk comment..4 your info, viva absorber standard baru keluar..so, insyaAllah akan datang ade absorber sport utk viva..kalau nak tau harga viva standard absorber, pm sy k..

Best performance, Best Price, What Else?

Anonymous said...

brape hg dia? sy ade sms kat anda..tp anda blum reply lagi daaa

Anonymous said...

salam.. sy org baru kat sini..
nk tny sket bleh... sy pakai kete viva elite.. br je tukar sport rim 15'.. masalahnya skrg, kete sy tu kalau bw full passenger (semuanya jenis bdn besar.. adik-bradik pun ramai.. hehe..) msti tayar kena sagat kat body.. ape yg patut sy buat utk mengatasi mslh ni ek.. please help me.. tengkiu veri mach.. my email - (saie_nss@yahoo.com)

Kapten said...

Sori busy sket sejak akhir2 nih...keta sagat sejak tukar rim?kalau sebab offset, xdapek nak nolong...tapi, bro leh try pasang rubber spring dulu...bagi tinggi dan keras sket..tak mahal, murah je..bleh try cari kedai tayar or sparepart....wallahualam...

Anonymous said...

saya pakai rim 15', 7 jj.. tp ofset 25...guna tayar 165,50... sy bru tukar lowed spring gab tuk viva.. tp sekali sy tukar.. bru 3 org d dlm keta.. sangkut stiap kali selekoh dan jalan beralun.. jadi sy pakai getah d spring tu tp msh jg sama.. apa cara tuk mengatasinya??

ozainudinoth Din said...

Kalau nak tukar spring sport utk viva jenis ape yg ok

Post a Comment